pro Rai Dayash Mon Apr 25, 2016 11:23 pm
Před školou -> Les Min-ha -> Tajný tunel -> Doupě
Neubránila jsem se zoufalému zasmání, které se dralo z mého hrdla "Musím říct, že takové prohlášení v jednom probudí skutečnou důvěru." zahodila jsem zbyteček cigarety a pečlivě jsem jej zadupávala do země, mezitím co jsem sledovala poslední tenounké cáry kouře, které stoupaly vzhůru k obloze, jsem přemýšlela nad tím, jestli přeci nebyla chyba kývnout nějakému náhodnému týpkovi na noční procházku.
Než jsem stihla promyslet veškeré hůrzné varianty, které z toho mohly plynout, už jsem kráčela po jeho boku lesem, který pulsoval nočním životem. Zbožňovala jsem tu vůni spadaného jehličí, smůly a tlejícího listí. Ani špatné světelné podmínky mě nijak zvlášť netrápily, mé oči jim po chvíli přivykly.
Doopravdy jsem znejistěla až když mě prováděl širokým tunelem, ve kterém jsem stěží viděla na špičku svého nosu, tam jsem se držela poněkud blízko u něj, nechtěla jsem se rozplácnout na chladné, oslizé zemi jeskyně.
Zmocnila se mě tedy neskonalá úleva, když tunel skončil a my se octli opět na otevřené planině a zatuchlý vzduch jeskyně byl nahrazen svěžím letním vánkem. Po jeho vzoru jsem se uvelebila v měkké trávě a užívala jsem si toho, jak mě hebká tráva jemně šimrala na tváři. Mlčela jsem a užívala jsem si houslí cvrčků a tichého bzučení komárů. Mírně jsem natočila hlavu jeho směrem, když po dlouhé době promluvil "Ne." odvětila jsem prostě a sledovala jsem jeho proměnu.
Byl to fascinující pohled a já přeci nebyla schopná projevit nadšení, které to ve mně vyvolalo. Místo toho jsem si vytáhla další cigaretu, ale tentokrát jsem se zeptala svého průvodce, zda-li by nechtěl taky.
Poté snad už ze zvyku jsem se tupě zadívala před sebe a řekla jsem "A ty jsi viděl někdy z části plechovou holku?" v mých očích se na kratičký okamžik promítla bolest, která však byla hned zahalena stoupajícím dýmem.